Artiklar om hundar - Sjukdomar, tips, råd och annan intressant läsning

HUNDSHAMPO KAN FÖRORSAKA ÅTAL

Försäljningen av bland annat ett hundshampo kan komma att medföra åtal.
En hässleholmsfirma, Meldgaard Sverige AB, beläget på gamla P2, har anmälts av Kemikalieinspektionen för att ha sålt tre olika produkter som är avsedda att avskräcka loppor och andra insekter från att gå på hund eller katt.
Utöver ett shampo rör det sig om ett stift och ett halsband. Men bekämpningsmedel får inte släppas ut på marknaden utan att vara godkända av Kemikalieinspektionen. I oktober kontaktade inspektionen företaget och undrade varför produkterna saknar godkännande. Strax därpå lät företaget meddela att produkterna tagits bort från marknaden.

Men nu går Kemikalieinspektionen vidare och anmäler misstanke om brott till Åklagarkammaren i Kristianstad.
– Det är allvarligt när bekämpningsmedel släpps ut på marknaden under sådana omständigheter att den särskilda kontrollen och riskbedömningen av dessa kringgås, heter det bland annat. Förfarandet ger också företaget konkurrensfördelar, eftersom företag med godkända produkter betalar ansöknings- och årsavgifter.

På torsdagseftermiddagen kunde ingen på hässleholmsföretaget nås för en kommentar. Men enligt en fransk hemsida innehåller de aktuella produkterna "naturliga ingredienser".

Källa: norraskåne.se
» Övriga publicerade artiklar
Artikel läst 2640 ggr