Artiklar om hundar - Sjukdomar, tips, råd och annan intressant läsning

FÖRSÖKTE SMUGGLA IN 14 HUNDVALPAR

Tre ungerska medborgare åtalades på onsdagen i Malmö för att ha smugglat in hundvalpar från Ungern och Polen för att säljas i Sverige. Brottet rubriceras som grov smuggling, skriver tidningarna i Malmö.
Trion, en man och två kvinnor, anlände för tre veckor sedan till Öreundsbrons fäste på Lernacken utanför Malmö och hade då 14 valpar – elva mopsar och tre chihuahuor – gömda under en filt i baksätet. En tulltjänsteman avslöjade dem och bad sällskapet att omedelbart vända tillbaka över bron.
Tre timmar senare dök samma bil upp på den svenska sidan och strax bakom den en svenskregistrerad personbil. De misstänksamma tulltjänstemännen kontrollerade båda fordonen och si, nu fanns valparna under en filt i den svenska bilen i vilken det satt två svenska män.

Samtliga fem greps och anhölls, men enbart de tre ungrarna häktades i väntan på rättegång.

Enligt tidningen Metro och Skånska Dagbladet misstänks de tre ingå i en större smugglingshärva, där olagligt införda hundvalpar sålts med hjälp av annonser på internet. Veterinärkliniker runt om i landet har rapporterat om ett ökat antal hundar med valpsjuka men utan id-märkning, stamtavlor och vaccinationsintyg.
Ett exempel är en kvinna i Stockholm som lade ut 30 000 kronor i veterinärkostnader innan hennes valp dog.
Jordbruksverket fruktar att insmugglade hundar, förutom dödlig valpsjuka, kan sprida hundpest, rabies och parasitsjukdomar. Av det skälet beslutade verket också att avliva alla de 14 valparna.

Källa: Expressen.se
» Övriga publicerade artiklar
Artikel läst 3434 ggr